nieuws

Zitting Hengelose verkrachtingszaak uit 1998 uitgesteld, verdachte te ziek om te komen

Rechtbank Almelo hoofdingang
Rechtbank Almelo hoofdingang © RTV Oost/ Allard Olsman
Een 41-jarige voormalig medewerker van Metropool in Hengelo wordt ervan verdacht dat hij in 1998 een collega verkrachtte. De strafzaak kwam vandaag niet tot een eind omdat de verdachte te ziek was om vanuit zijn huidige woonplaats Rijen (Brabant) naar de rechtbank in Almelo te reizen.
De medewerkster deed in 2018 bij de politie aangifte van de verkrachting, kort na het ontstaan van de #MeToo-beweging. Op dat moment heeft de politie landelijk bijna geen mensen om de plotse stroom van aangiften op te nemen. Toch wordt de identiteit en woonplaats van de verdachte achterhaald, geen makkelijke klus, de dakloze man gebruikte een andere naam toen hij in Hengelo bij het poppodium terechtkwam.  

Getuige

Ondanks dat de man niet verscheen, probeerde de rechtbank de zaak zoveel mogelijk te behandelen. Een getuige die indertijd ook bij Metropool werkte en mogelijk nog iets kon herinneren werd onder ede gehoord. Het werd geen lang verhoor, de man herkende de verdachte niet, net als dat hij de aangeefster niet herkende.
Op andere vragen die hem gesteld werden moest de getuige toegeven dat 22 jaar heel erg lang geleden is en hij de antwoorden niet kon geven.

Uitstellen

Het slachtoffer wilde in eerste instantie haar verklaring voorlezen, maar zag daar toch vanaf. De rechtbank besloot na veel overleg uiteindelijk om de zaak tot nader order uit te stellen.
De verdachte oud-medewerker moet wel op de volgende zitting verschijnen, maar vanwege zijn gezondheid mag dat ook via een Skype-verbinding. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.