Nieuws

Leden van Enschedese kaartclub besmet met coronavirus, kerken dicht

Enschedese kerken dicht na besmetting bij kaartclub
Enschedese kerken dicht na besmetting bij kaartclub © Getty Images
Enkele leden van een kaartclub die in het Sint Kuryakos kerkgebouw in Enschede samenkomt, zijn besmet met het coronavirus. De drie Syrisch–Orthodoxe kerken in Enschede hebben daarom in overleg met GGD Twente besloten per direct twee weken te sluiten en ook de activiteiten tot die tijd stop te zetten, omdat activiteiten, zoals kaartclubs, in het kerkgebouw plaats vinden en er nauwe relaties met de kerk zijn.
De sluiting is een van de maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen. De kerkgemeenschap heeft hierin direct haar verantwoordelijkheid genomen en hoopt dat de uitbraak hiermee snel tot stilstand komt.

Bron- en contactonderzoek

De besmette personen zijn door de GGD gebeld en zitten in isolatie. De GGD voert verder bron- en contactonderzoek uit om mogelijke verdere besmettingen op te sporen en te voorkomen. Leden van de kerk zijn door de kerken ook geïnformeerd over de situatie en wat dit voor hen betekent. Zoals strenge social distancing maatregelen: 1,5 meter afstand houden.

Voor mensen die in direct contact zijn geweest met een persoon met COVID-19 gelden quarantaine maatregelen. Verder geldt voor iedereen; heb je klachten die passen bij het coronavirus, blijf thuis en laat je testen. Via het landelijke nummer 0800 - 1202 kun je een afspraak maken voor een test.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.