Nieuws

Veiligheidsregio ondanks illegaal feest in Deventer tevreden, strengere controles lijken te werken

Veiligheidsregio IJsselland tevreden over strengere controles
Veiligheidsregio IJsselland tevreden over strengere controles © GettyImages-Julia_Sudnitskava
De waarschuwing van de regio IJsselland dat er vaker en strenger gecontroleerd gaat worden op naleving van de regels om verspreiding van corona te voorkomen, lijkt goed te werken. Alleen in Deventer was een incident, daar werd een illegaal feest stilgelegd.
De gemeenten die vallen onder veiligheidsregio IJsselland kondigden donderdag aan dat ze dit weekeinde extra streng zouden controleren of bezoekers van restaurants en cafés zich aan de coronamaatregelen houden.
Tot nu toe is in de regio maar een keer een boete uitgedeeld. "Het is een goed weekend, we zijn erg tevreden", zegt een woordvoerster van de veiligheidsregio.

Illegaal feest
"De organisator van een illegale houseparty zaterdagnacht onder een viaduct onder de A1 bij Deventer ging op de bon. De 150 bezoekers verlieten de plek vrij rustig nadat agenten het feest hadden stilgelegd."
Ook de meeste horeca-ondernemers tonen volgens haar begrip voor de strengere controles. "We komen niet met ons bonnenboekje langs om zoveel mogelijk boetes op te halen. Dat zien zij ook."
Twee horeca-ondernemers sloten hun zaak zelf nadat ze een waarschuwing hadden gekregen. "Ze konden op dat moment niet garanderen dat klanten voldoende afstand zouden bewaren en trokken hun conclusies."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.