Nieuws

FC Twente doet aangifte wegens diefstal en vernieling spandoeken

Aangifte van diefstal uit stadion FC Twente
Aangifte van diefstal uit stadion FC Twente © RTV Oost / Kevin Drieze
FC Twente gaat aangifte doen bij de politie van de diefstal van spandoeken. Gisteravond werden er uit het stadion meerdere spandoeken gestolen en vernield. Volgens FC Twente gaat het om twee daders, die beiden te zien zijn op camerabeelden.
"Het kan niet zo zijn dat personen zich onrechtmatig toegang verschaffen tot het stadion en spandoeken vernielen en meenemen. Uiteraard doen we aangifte bij de politie", aldus algemeen directeur Paul van der Kraan.
Vak-P, de harde kern van FC Twente, reageerde eerder dit weekend al furieus op het nieuws. "Vanochtend bereikte ons het bericht dat ongenode gasten ons stadion bezocht hebben. Er zijn meerdere doeken doorgesneden, kapot gemaakt en meegenomen. Uit camerabeelden is gebleken dat het niet om een groep supporters ging, maar om een man en een vrouw", schreven de supporters.
"Wij geven de daders de kans contact met ons op te nemen via een privébericht om het een en ander te regelen. Mocht je dit niet doen, dan zijn wij genoodzaakt andere maatregelen te nemen", klonk het dreigend.
Volgens Vak-P hebben de twee daders ook het veld betreden om foto's te nemen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.