Nieuws

Rondje Almelo: een nieuwe kano-kroegentocht door de binnenstad

Kano-kroegentocht door binnenstad van Almelo
Kano-kroegentocht door binnenstad van Almelo © RTV Oost
Kanoën associeer je in onze provincie waarschijnlijk het meest met de Weerribben-Wieden, maar het kan nu ook heel goed in Almelo. De stad wil zich meer als waterstad profileren en daar horen dan ook nieuwe kanoroutes bij. Bijvoorbeeld van kroeg naar kroeg. 
"We hebben natuurlijk de Aa die door de stad stroomt. En er zijn al routes vanaf Albergen, Hertme of Zenderen. Maar niet dwars door de stad", vertelt Karin Oude Avenhuis van Proeflokaal België.

Rondje Almelo

En dus bedacht ze samen met andere café-eigenaren Rondje Almelo, een kano-kroegentocht waarbij je tussen het peddelen door ook een terrasje kan pakken. "Het is voornamelijk om de stad meer te promoten. Daarin werken we samen. We hebben een route bedacht rondom de stad waarbij je dus bij een van de cafés aan kan leggen", legt de eigenaresse van het Proeflokaal uit.

Bukken

De tocht heeft verrassende elementen. Zo moet je bijvoorbeeld onder het tientallen meters lange Theaterhotel varen. Of je moet bukken voor de lange slierten van de treurwilg die in het water hangen bij het Rogmanspark.
Een avontuurlijke tocht dus, maar met een paar biertjes op is het lastiger om de kano in evenwicht te houden. Een nat pak is dan onvermijdelijk. "Ik heb al geregeld mensen gezien die kopje onder gaan", lacht Oude Avenhuis.
Nat pak voor verslaggever Marcus na kano-kroegentocht in Almelo

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.