Nieuws

Horecazaak in Deventer door gemeente gesloten

De zaak is door de gemeente gesloten
De zaak is door de gemeente gesloten © PNN
De gemeente Deventer heeft eetcafé Zandweerd gesloten. De eigenaar zou de regels, die met de vergunning gepaard gaan, niet naleven. Na meerdere waarschuwingen is de zaak vrijdag gesloten.
In het eetcafé zijn volgens de gemeente vaker regels overtreden. Zo zou er in het eetcafé aan de Albert Cuypstraat meerdere keren geen aanspreekbare leidinggevende aanwezig zijn geweest. "De gemeente Deventer heeft het eetcafé al enkele maanden onder een vergrootglas", zegt een woordvoerder.
Tekst gaat verder onder de foto
Deur eetcafé is verzegeld
Deur eetcafé is verzegeld © PNN

Niemand aanspreekbaar voor klachten

Aanleiding voor de extra aandacht was een reeks klachten van omwonenden. Op de vraag om welke klachten dat gaat wil de woordvoerder van de gemeente Deventer niet ingaan, maar wel wil hij kwijt dat er binnen de horecazaak steeds niemand aanspreekbaar was voor die klachten.

Eetcafé sowieso tot donderdag dicht

Het eetcafé is met assistentie van de politie gesloten. In eerste instantie blijft de deur van de horecazaak tot woensdag middernacht verzegeld. Tot die tijd onderzoekt de gemeente Deventer of er aanvullende maatregelen nodig zijn. Dat kan onder meer een verlenging van de sluiting inhouden of dat een last onder dwangsom wordt opgelegd aan de vergunninghouder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.