Nieuws

Yu Man Race, voorheen Strongmanrun, gaat dit jaar niet door

Zoveel mensen bijeen als voorheen met Strongmanrun kan nu niet vanwege coronavirus
Zoveel mensen bijeen als voorheen met Strongmanrun kan nu niet vanwege coronavirus © RTV Oost
De Yu Man Race, voorheen de Strongmanrun en de Strongsisterrun, die in september in Hellendoorn zou worden gehouden, is afgelast. De coronamaatregelen voor evenementen en het ogenschijnlijk opnieuw oplaaien van het coronavirus maakt het volgens de organisatie onmogelijk om het spektakel over enkele maanden verantwoord door te laten gaan: "We nemen dit besluit met pijn in ons hart."
Het evenement wordt verplaatst naar 4 en 5 september 2021. Ook de Kids Obstacle Run en de Half Marathon van 5 september worden verplaatst. Tijdens al deze evenementen komen duizenden mensen bij elkaar.
"De afgelopen weken hebben we nauw samengewerkt met de Veiligheidsregio Twente en de gemeente Hellendoorn", zegt organisator Bas Wispels. "Zij hebben er samen met ons alles aan gedaan het event op een verantwoorde en veilige manier doorgang te laten vinden. Het leek erop dat dat in aangepaste vorm ook kon, maar we hebben nu helaas moeten concluderen dat het in de huidige situatie onverantwoord is."

'Geen concessies'

De gezondheid van deelnemers, vrijwilligers en het publiek staat voor de organisatie voorop, maar dat is niet het enige. De organisatie wil niet dat deelnemers concessies moeten doen. De kracht van de Yu Man Race zit juist in de combinatie van een zware en sportieve uitdaging, de spectaculaire obstakels en de gezelligheid van het publiek langs het parcours en op het startveld.
Alle deelnemers hebben inmiddels bericht ontvangen. Het startbewijs blijft uiteraard geldig tot de volgende editie in september 2021.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.