Nieuws

Sanne en Lieke Wevers en andere topturnsters: "Herkennen ons niet in beeld dat nu geschetst wordt"

Sanne Wevers
Sanne Wevers © Orange Pictures
De beste turnsters van Nederland "herkennen zich niet in het beeld dat nu geschetst wordt van het Nederlandse turnen met betrekking tot de verhalen van vroeger". Dat melden ze in een gemeenschappelijke verklaring, die door Sanne Wevers uit Oldenzaal wordt gedeeld op Instagram. Sanne en haar tweelingzus Lieke Wevers zijn de dochters van bondstrainer Vincent Wevers die onder vuur is komen te liggen. 
"De afgelopen periode vormt er een opeenstapeling van triest nieuws vanuit de turnwereld. Eerst internationaal, maar nu ook nationaal. Ons medeleven gaat uit naar iedereen die negatieve ervaringen in onze sport heeft gehad", luidt het statement.
"Als huidige Nationale Oranje Selectie hechten wij er waarde aan om onze reactie te geven. Wij herkennen ons niet in het beeld dat nu geschetst wordt van het Nederlandse turnen met betrekking tot de verhalen van vroeger. Waarin vroeger ruimte was voor fysieke en mentale geselingen, behoort dit wat ons betreft tot het verleden. Bij ons huidige team heerst een gezond topsportklimaat."
De verklaring is een reactie op het interview van turncoach Gerrit Beltman, die in gesprek met het Noordhollands Dagblad opbiechtte dat hij jaren geleden turnsters heeft mishandeld en vernederd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.