Run op mondkapjes nu besmettingen weer toenemen: "Mensen worden angstig"

De run op mondkapjes neemt toe sinds het aantal besmettingen met het coronavirus sinds vorige week weer stijgt. Dat merken ze bij Medikamente die Grenze ook. "Mensen worden toch een beetje angstig en hebben het gevoel dat ze een mondkapje moeten hebben. Ook als ze straks op vakantie gaan naar het buitenland", vertelt woordvoerder Hans Alberts.

Alberts heeft net een lading van drieduizend pakketjes, met ieder twintig mondkapjes, geleverd aan de vestiging in Hengelo. Erg lang kunnen ze daar niet mee doen, verwacht hij. "Morgen zullen we weer moeten bevoorraden. Het is gigantisch wat er doorheen gaat."

Verplicht?

Vandaag vergadert het Outbreak Management Team (OMT) over mondkapjes. Worden ze verplicht of niet? Volgens Alberts zou het fijn zijn als er een keuze wordt gemaakt. "De hele wereld verplicht mondkapjes, ook de landen om ons heen. Het zou goed zijn als er duidelijkheid komt."

Voorlopig kunnen ze bij de drogisterijketen de drukte nog aan. Morgen komt een levering van een half miljoen mondkapjes binnen. "Op dit moment hebben we dus geen problemen, maar ook wij zijn afhankelijk van de aanvoer."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: