Nieuws

Overijssel gaat tegen landelijke trend in: aantal nieuwe coronabesmettingen neemt af

Overijssel gaat tegen landelijke trend in: coronabesmettingen licht gedaald
Overijssel gaat tegen landelijke trend in: coronabesmettingen licht gedaald © RTV Oost / Kevin Drieze
Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Overijssel is afgelopen week licht gedaald. Waren er verleden week nog 43 nieuwe geregistreerde besmettingen, in de nieuwste weekcijfers van het RIVM staat de teller op 38. Landelijk groeide het aantal besmettingen van 987 naar 1.329.
In de regio IJsselland zijn 26 geregistreerde gevallen, Twente staat op twaalf besmettingen. Steenwijkerland was verleden week koploper met achttien gevallen, vooral veroorzaakt door een uitbraak in Wanneperveen.
Deze week staat de teller op veertien besmettingen. In de grote steden Enschede (acht), Deventer (vier) en Zwolle (twee) is het aantal besmettingen minimaal.
Tekst gaat verder onder de afbeelding
Afgelopen week zijn in Nederland 23 patiënten opgenomen in het ziekenhuis, negen mensen zijn aan het coronavirus overleden.
Veiligheidsregio IJsselland verwacht dat het aantal besmettingen toeneemt en wil meer 'teststraten' opzetten. Op dit moment zijn er vijf teststraten, dat moeten er binnen enkele weken acht worden. Als er acht straten zijn, kunnen er 1200 mensen per dag getest worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.