Nieuws

Vrijwilligers dierenweide 't Spiekertje in Zwolle Zuid: "Waar zijn onze konijnen gebleven?"

"Nee, ze zijn niet ontsnapt. Iemand heeft onze konijnen gestolen, maar waarom?" Vrijwilligster Madelon Merk van dierenweide 't Spiekertje in Zwolle vraagt zich vertwijfeld af waar 'haar' konijnen zijn gebleven. In de afgelopen weken zijn er drie konijnen spoorloos verdwenen.
In de hokken op het eilandje van de dierenweide in Zwolle Zuid zitten nu nog zes konijnen. Om dat zo te houden vragen de vrijwilligers omwonenden, bezoekers en voorbijgangers uit te kijken naar verdachte omstandigheden.

'Moedwillig gebeurd'

"Afgelopen week werden ergens tussen zondagmiddag en maandagmorgen twee konijnen, waaronder een jonkie uit een hok gehaald. Het oog van het slot van het hok was verbogen, dus dat is moedwillig gebeurd", concludeert Merk. De week daarvoor was ook tussen zondagmiddag en maandagochtend een konijn uit het hok gehaald.
Het is de vrijwilligster een raadsel waar de konijnen zijn gebleven. "Ik vind het raar om te denken dat iemand de konijnen heeft gestolen en nu drie konijnen thuis heeft," sombert ze. Merk is bang dat er iets anders aan de hand is.

Dode knaagdieren

"De afgelopen maanden zijn er al een paar knaagdieren doodgegaan. Misschien dat iemand ze per ongeluk iets heeft gevoerd waar ze niet tegen kunnen, maar misschien is er ook iemand die de dieren iets wil aan doen."
Van een 'dierenweide-wacht' komt het nog niet. De vrijwilligers hopen op een oplossing door tips van oplettende Zwollenaren en de inzet van de wijkagent. "Maar misschien dat de aandacht dat we weten dat er iemand het op onze dieren heeft voorzien ook al helpt", besluit de vrijwilligster.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.