nieuws

Broekland Bloeit

Broeklan\
Broeklan\ © Pixabay
In Broekland, tussen Raalte en Wijhe, in het Sallandse boerenlandschap, wil de gemeenschap meer biodiversiteit. Geen vlakke groene weides en gemaaide bermen, maar overal wilde bloemen en insecten. Na wat appverkeer schakelde initiatiefnemer Mireille de lokale imker in die voor zakken vol bloemenzaad zorgden. Zo ontstond Broekland Bloeit: een initiatief van de lokale bevolking om meer wilde natuur in het dorp te krijgen.
In het programma Voor Mekaar volgen we Mireille Groot Koerkamp, Imker Jan Alferink, Hovenier Guus Schutte en boer Kees Hietberg. Zij vertellen over de impact die een klein initiatief als dit kan hebben op de natuur, en hoe iedereen op een simpele en toegankelijke manier zijn tuin diverser kan maken. Want dat is makkelijker dan je denkt.
Broekland bloeit is onderdeel van de Voedselcoöperatie, waarbij het dorp al jarenlang zorgt voor een eigen voedselvoorziening. Ook dat komt in het verhaal naar voren. Elke week verzamelen ze met elkaar de bestellingen en halen dat bij de lokale boeren op. Zo ontstaat er een eigen economie.
Voor mekaar zie je dinsdag 4 augustus vanaf 17.40 uur. Deze uitzending wordt elk uur herhaald. Toch gemist? Kijk dan hier de uitzending terug: www.rtvoost.nl/tv/gemist 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.