Reizigersorganisatie Rover maakt zich zorgen over busvervoer na intrekken concessie Keolis: "Nieuwe concessie niet haalbaar"

Het is volgens reizigersvereniging Rover niet haalbaar om over vier maanden een concessie op te starten voor het busvervoer voor de regio IJssel-Vecht. Dat schrijft Rover in een brandbrief aan de gedeputeerden van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Volgens de reizigersorganisatie moet het OV-aanbod voor IJssel-Vecht in december doorgaan zoals gepland. "Ook al betekent dit dat Keolis moet blijven rijden."

Vanwege gesjoemel in de aanbesteding willen de provincies de concessie van Keolis afpakken. Volgens Rover zijn de gevolgen groot voor de reiziger. Vooral dunbezette buslijnen en scholierenbuslijnen lopen het risico niet tijdig vervangen te kunnen worden.

"Wij keuren de handelswijze van Keolis absoluut niet goed", stelt Rover-directeur Freek Bos. "Maar realistisch gezien is het niet haalbaar over vier maanden een nieuwe concessie te starten." 

Rover vraagt in de brandbrief de provincies "om het belang van de reiziger zwaarder te laten wegen dan de principiële straf van Keolis".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Keolis busvervoer Nieuws
Deel dit artikel: