FC Twente haalt Griekse aanvaller Lamprou terug naar Eredivisie

FC Twente staat op het punt om Lazaros Lamprou tot het eind van het seizoen van Paok Saloniki te huren met een optie tot koop. De 22-jarige aanvaller speelde twee seizoenen geleden nog een jaar in het shirt van Fortuna Sittard. FC Twente verwacht de transfer nog deze week rond te maken. 

Voor Lamprou wordt het daarmee zijn tweede periode in de Eredivisie. Bij Fortuna Sittard kwam de vleugelaanvaller in 24 wedstrijden tot zeven doelpunten en acht assists. Daarmee wekte de aanvaller de interesse van onder meer Club Brugge en Anderlecht. Hij keerde echter terug bij Paok Saloniki maar dat werd geen succes. Afgelopen seizoen stond Lamprou slechts vijf keer aan de aftrap van een wedstrijd op het hoogste niveau. Meerdere Nederlanse clubs hebben vorige zomer al geprobeerd om de rappe aanvaller terug naar de Eredivisie te halen. 

Medische keuring

Technisch directeur Jan Streuer bevestigt de aanstaande transfer, maar houdt nog een slag om de arm omdat de buitenspeler nog gekeurd moet worden: "Het is een gretige en behendige buitenspeler die zowel kan scoren als een assist kan leveren". FC Twente hoopt ook nog een centrumspits te presenteren op korte termijn. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: