Afval opruimen op Het Hulsbeek in Oldenzaal: "We vinden plastic, blikjes en... een sekspop"

Lekker zwemmen, een ijsje eten en genieten van de zon. Het is vandaag dé perfecte dag om van de zomer te genieten. Veel mensen bezoeken dan ook een recreatieplas. Maar, met die drukte neemt ook de hoeveelheid afval toe en daarom wordt er iedere ochtend flink schoongemaakt op Het Hulsbeek in Oldenzaal. 

"Vanochtend valt het mee met de hoeveelheid afval", zegt een lid van het schoonmaakteam. Terwijl ze met z'n drieën met hun prikkers het park oplopen, staat de eerste bezoeker al te golfen. 

"Als je heel vroeg komt is het hier weleens een puinhoop, maar nu is het inderdaad schoon", lacht die. "Ik zie ze hier wel vaker rondlopen en ze vinden ook weleens een golfballetje."

'Boodschap komt over'

Parkmanager Bas Waanders vertelt dat er extra afvaleilanden zijn geplaatst. "We proberen mensen te informeren en we prikken het afval weg. Ik ben een positief mens en er is verbetering zichtbaar. Ik denk dat de boodschap overkomt", aldus Waanders. 

De vakantiewerkers vinden niet alleen ongevaarlijk afval. "Mensen laten ook glas liggen en dat kan flinke verwondingen veroorzaken", zegt een van de medewerkers. "Ik help ook bij de EHBO en zie soms mensen voorbijkomen die in glas getrapt zijn."

Goedkoper dan de stort

En de schoonmakers zien ook, op z'n minst gezegd, gekke voorwerpen. "Ik heb weleens een sekspop gevonden en ook een airco, zo'n hele installatie. Niet hier op het veld, maar op een parkeerplaats. Het is natuurlijk goedkoper dan de stort, maar het is niet de bedoeling."

Ze krijgen ook geregeld complimenten van de bezoekers van het park. En ook parkmanager Waanders is tevreden. "Alles is voorbereid en schoongemaakt, dus iedereen is welkom om te genieten van deze tropische dag."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: