Sport

Turnbond volgende week in gesprek met turnsters over vervanging coaches

Sanne en Lieke Wevers
Sanne en Lieke Wevers © Orange Pictures
Technisch directeur Mark Meijer van gymnastiekbond KNGU gaat volgende week in gesprek met de turnsters uit de nationale selectie. Pas dan wordt ook bepaald wie de trainingen van onder anderen Sanne en Lieke Wevers zal overnemen. "Aan de hand van die gesprekken wordt het plan richting Olympische Spelen van Tokio verder bepaald", zegt Meijer, die alle betrokken clubs bezoekt.
Uit de Oranjeselectie trainen vier turnsters - behalve de zusjes Wevers ook Vera van Pol en Naomi Visser - in Heerenveen onder Vincent Wevers uit Oldenzaal. Die is woensdag, net als bondscoach Gerben Wiersma, voorlopig van zijn taak ontheven. De KNGU wil eerst de uitkomsten van een onafhankelijk onderzoek naar fysieke en geestelijke mishandeling door trainers afwachten.
Dat onderzoek kwam er na tal van getuigenissen van oud-turnsters waarin ook Wevers en Wiersma werden genoemd. Meijer kondigde woensdag al aan ook in gesprek te gaan met de coaches die met de andere selectieleden werken, maar niet in dienst zijn van de bond. Ook enkele, van hen worden genoemd als boosdoeners in het verleden.
Meijer ontkent dat er al een beslissing over de (tijdelijke) vervanging van Wiersma en Wevers is gevallen. "Zoals woensdag al aangegeven gaan we volgende week met de turnsters uit de selectie in gesprek", aldus Meijer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.