Nieuws

Tubbergenaar (25) krijgt 240 uur werkstraf voor ernstig ongeval Agelo

Werkstraf voor ernstig ongeval Agelo
Werkstraf voor ernstig ongeval Agelo © News United / Dennis Nengerman
Een 25-jarige man uit Tubbergen is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een rijontzegging van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk. Hij veroorzaakte vorig jaar februari een ernstig ongeval op de Rossumerstraat in Agelo.
De man stak met een graafmachine en slecht verlichte dieplader achteruit de weg op. Een automobilist die in de richting van Ootmarsum reed, zag de aanhanger over het hoofd en botste er in volle vaart bovenop. Zijn auto werd aan de zijkant volledig opengescheurd en de bestuurder raakte zwaargewond.
De man uit Tubbergen was die avond met zijn carnavalsvereniging bezig om de wagen af te bouwen en reed met zijn graafmachine en aanhanger naar het bedrijf om een aggregaat op te halen. Toen het hek dicht bleek te zijn, kon hij het gevaarte niet meer draaien en hij moest achteruit de oprit af.

Grote impact

Twee weken geleden zei de verdachte dat het ongeluk nog dagelijks impact heeft op zijn leven. Die was zo groot dat de man zelfs een poging ondernam om een eind aan zijn leven te maken.
De straf die de rechtbank de man oplegde is zwaarder dan de geëiste 120 uur. Wat er gebeurde, is te ernstig voor een lagere straf, aldus de rechters.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.