Dankzij alternatieve opzet gaat 13de editie Sallandse Wandelvierdaagse door

Toen duidelijk werd dat de Sallandse Wandelvierdaagse dit jaar niet door kon gaan vanwege corona werd snel een alternatief bedacht. Een boekje waarin de vier wandelroutes staan beschreven.

Het boekje werd vandaag overhandigd aan Jacques van Loevezijn. De Raalter wethouder kreeg eveneens de bijbehorende speciale corona-medaille die de vorm heeft van het Covid-virusdeeltje.

Boekje

Het boekje bevat vier wandelroutes. Is de start van de SW4D, zoals het evenement ook wordt aangeduid, normaal vanuit een volle tent op Domineeskamp in Raalte, deze routes starten allemaal ergens anders. Bij iedere wandeling staat een verhaal in het boekje dat inhaakt op een plaats waarlangs de route voert.

Stempels

Onderweg hangen acht (vogel)kastjes met daarin een unieke stempel en handspray. Elke route telt twee van deze zelfvoorzienende 'stempelposten'. Wie een volle kaart heeft kan die opsturen en maakt kans op een prijs.

Gespreid

De routes kunnen vanaf maandag 3 augustus gelopen worden, tot 1 mei volgend jaar; dan start de inschrijving voor de editie van 2021. Het is niet nodig de routes in een keer achter elkaar te lopen, gespreid mag ook.

Nieuwe voorzitter

Direct na de overhandiging van het boekje droeg voorzitter Chris de Bont na twaalf jaar het stokje over aan Jurgen Bruggeman, vanaf vandaag de nieuwe voorzitter van de Sallandse Wandelvierdaagse.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Salland Sallandse Wandelvierdaagse raalte Nieuws
Deel dit artikel: