Enschedeër perste maandenlang mannen af met naaktfoto's

Een 21-jarige man uit Enschede zou maandenlang meerdere mannen afgeperst hebben door te dreigen naaktfoto's van hen openbaar te maken. Dat werd vandaag duidelijk tijdens een pro-formazitting voor de rechtbank in Almelo. De man werd in mei opgepakt.

De 21-jarige zou samen met een medeverdachte op grote schaal mannen benaderd hebben via sociale media. De mannen kregen berichten van leuke dames die pikante foto's in het vooruitzicht stelden in ruil voor een naaktfoto. Mannen die foto's stuurden, werden afgeperst en letterlijk tot de laatste cent uitgekleed.


Elke anderhalve seconde een appje

Bij een huiszoeking werd een laptop gevonden waarop een computerprogramma elke anderhalve seconde berichtjes stuurde naar potentiële slachtoffers. De 21-jarige zegt dat hij maar een kleine rol speelde in het verhaal. Zijn advocaat noemt hem een geldezel, iemand die zijn bankrekening laat gebruiken voor criminele doeleinden.

De medeverdachte speelde een veel grotere rol, aldus de advocaat. Hij wees de rechtbank er ook op dat de medeverdachte al vaker was veroordeeld voor deze vorm van chantage.

Beide verdachten staan 21 september voor de rechter en blijven tot die tijd vastzitten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede afpersing Nieuws
Deel dit artikel: