Betaald voetbal

Technisch directeur Gilissen van Heracles kraakhelder in Groot Onderhoud: "Uiteindelijk beslis ik"

Tim Gilissen vertelt over zijn succesvolle werkwijze bij Heracles Almelo
Tim Gilissen vertelt over zijn succesvolle werkwijze bij Heracles Almelo © Orange Pictures
Hij is op dit moment de gevierde technisch directeur van Heracles Almelo. Maar Tim Gilissen blijft ondanks zijn successen (miljoenendeals, red.) rondom de transfer met Cyriel Dessers en Lennart Czyborra bescheiden en op de achtergrond. In het programma Groot Onderhoud op Radio Oost schetste hij vanochtend echter een uitgebreid beeld over zijn werkwijze bij de club waar Gilissen in 2001 ook zijn loopbaan als betaald voetballer begon.
Zo lijkt de 38-jarige Gilissen op het eerste oog een groentje in de grillige haantjescultuur van de voetballerij. Maar dat is op de burelen op Erve Asito wel anders. Gilissen is kraakhelder en ook de baas.|

Uiteindelijk beslis ik
"Hoe dat gaat bij een transfer? Over het algemeen zijn we het wel eens met de scouting en de trainers. En als dat niet zo is, moeten we niet mitsen en maren", zegt hij duidelijk. "En dan gaan we er ook vol voor en dan moet je achteraf niet zeuren. Uiteindelijk beslis ik. En dat is natuurlijk omdat ik vervolgens ook in contact moet met de zaakwaarnemer en de speler."

NAC

Verder verhaalt Gilissen in de uitzending over zijn verleden als betaald voetballer bij Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en NAC Breda. "Uiteindelijk was het een hele moeilijke stap om Breda te verlaten. We zijn daar echt van gaan houden met ons gezin", zegt hij nu.
Podcast
Beluister de uitzending hier terug. Of open de Podcast van De Oosttribune.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.