Nieuws

Illegaal feest op water in Giethoorn, politie grijpt niet in

Een vriendengroep uit Blokzijl heeft zaterdag een feestje gevierd op het Giethoornsche Meer. Gezellig maar niet volgens de coronaregels. "Het gaat tegen alle regels in", stelt woordvoerster Lidy Uiterwijk Winkel van de Veiligheidsregio IJsselland. "Bovendien was er geen vergunning."
Zo'n tweehonderd mensen kwamen, met eigen drank, naar het feest. De deelnemers zaten dicht op elkaar in kleine bootjes die rond een ponton voeren met daarop de DJ.
Illegaal feest in Giethoorn
Illegaal feest in Giethoorn © PNN

Overlast

Bij de politie kwam een melding binnen van omwonenden over geluidsoverlast. De politie besloot volgens de woordvoerster van de veiligheidsregio niet in te grijpen. "De vraag is dan of je als politie bij machte bent om daar heen te gaan." Uiteindelijk heeft de politie de afweging gemaakt niet te gaan omdat andere zaken voorrang kregen.
Illegaal feest op water in Giethoorn
Illegaal feest op water in Giethoorn © PNN
Fotograaf: PNN Illegaal feest op water in Giethoorn

"Bovendien was de plaats waar het feest was heel moeilijk te bereiken", aldus Uiterwijk Winkel. "Maar het ligt nu wel bij de gemeente."
De deelnemers aan het feestje zaten dicht op elkaar in de bootjes. "Dat heeft geen zin", stelt de woordvoerster. "We zeggen niet voor niets dat mensen drukte moeten vermijden."
Illegaal feest in Giethoorn
Illegaal feest in Giethoorn © PNN
In de veiligheidsregio IJsselland is vrijdag wel een einde gemaakt aan een feestje in Rouveen in de gemeente Staphorst. Er waren daar zo'n 150 jongeren bij elkaar, aldus de woordvoerster die ook ziet dat heel veel mensen zich wel aan de regels houden. "In de horeca worden de regels steeds beter nageleefd."

Carmeeting

In de veiligheidsregio Twente ging het dit weekend mis op de parkeerplaats van de ijsbaan in Enschede waar honderden mensen, onder wie veel Duitsers, bij elkaar kwamen voor een carmeeting. Ook daar heeft de politie niet ingegrepen. De politie zegt zelf niet zo veel mensen te hebben gezien. Toen agenten van de nachtdienst er aankwamen, waren er nog zo’n honderd auto’s. Mensen zijn toen aangesproken om weg te gaan en dat is uiteindelijk ook gebeurd, zegt een politiewoordvoerster.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.