Nieuws

Ruim 1500 handtekeningen tegen eventueel plan bedrijventerrein bij natuurgebied Rijssen

Een concreet plan voor de aanleg van een bedrijventerrein is er nog niet eens, maar het idee alleen al heeft in Rijssen tot actie geleid. Een groep Rijssenaren is met de slogan 'NEE! Geen industrie Elsenerbeek' een petitie gestart die al meer dan 1.500 handtekeningen heeft opgeleverd. Daarmee willen de initiatiefnemers plannen voor een bedrijventerrein bij het natuurgebied in de kiem smoren.
De tegenstanders spreken van 'roofbouw' als de plannen doorgaan. Het gebied bij de Elsenerbeek is als een van de opties genoemd voor de ontwikkeling van een bedrijventerrein in de gemeente Rijssen-Holten. De tegenstanders vrezen dat er drukke ontsluitingswegen door het natuurgebied moeten worden aangelegd als er een bedrijventerrein komt.
De gemeente Rijssen-Holten wil bedrijven die willen uitbreiden aan zich binden, maar de grond is op. Een nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein moet daarop een antwoord zijn. Er is nog geen keuze gemaakt voor de plek van het bedrijventerrein. Later dit jaar moet meer bekend worden of en waar er een plek voor uitbreiding van bedrijven kan komen.
De actievoerders willen die keuze niet afwachten en plantten eerder een bord bij het natuurgebied en startten de petitie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.