Nieuws

VVD kritisch over bericht dat in Overijssel honderden extra plekken asielzoekers worden gezocht

Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA)
Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) © RTV Oost / Rogier van den Berg
Coalitiepartij VVD wil van Gedeputeerde Staten weten of er in Overijssel wordt gezocht naar vierhonderd extra plekken voor de opvang van asielzoekers. De partij baseert zich op berichten dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) extra plekken zoekt. Dat staat volgens de Overijsselse afdeling haaks op het nieuws van enkele dagen geleden dat het aantal asielzoekers dit jaar met 72 procent is gedaald.
De VVD wil weten welke rol de provincie Overijssel heeft in de huisvesting van asielzoekers en of er al gesprekken zijn met gemeenten in Overijssel.
Daarnaast moet de provincie van de regionale afdeling op basis van de lagere instroomcijfers een discussie met het Rijk starten over de noodzaak van extra plekken voor asielzoekers in Overijssel.
"De VVD is bezorgd welk effect de extra instroom heeft op de - toch al overspannen – woningmarkt. Ook moet het toelaten van grote aantallen nieuwe asielzoekers niet ten koste gaan van onze culturele waarden in Overijssel", schrijft de Overijsselse afdeling op de website.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.