Betaald voetbal

Wahlqvist verkiest terugkeer naar Zweden boven FC Twente

Technisch directeur Jan Streuer grijpt naast Linus Wahlqvist
Technisch directeur Jan Streuer grijpt naast Linus Wahlqvist © Orange Pictures / Marcel ter Bals
FC Twente kan de komst van Linus Wahlqvist vergeten. De 23-jarige rechtervleugelverdediger stond op het verlanglijstje van de Enschedese club, maar hij keert terug naar IFK Norrköping uit Zweden. 
Dat heeft de club vanmiddag bevestigd via de officiële kanalen. Wahlqvist wordt om 16.00 uur gepresenteerd bij IFK Norrköping.
Technisch directeur Jan Streuer bevestigde eerder vandaag dat FC Twente interesse had in Wahlqvist, die afgelopen seizoen met Dynamo Dresden degradeerde uit de Tweede Bundesliga.

Transfervrij

Wahlqvist had nog een contract voor twee jaar in Duitsland, maar door de degradatie was de zesvoudig international van Zweden transfervrij. "Daardoor is hij ook interessant voor andere partijen. Ik vind het moeilijk in te schatten of het gaat lukken", liet Streuer vanochtend weten. Een van die partijen was dus IFK Norrköping.

Jeremejeff

Maandagavond maakte FC Twente komst van spits Alexander Jeremejeff - bij Dynamo Dresden ploeggenoot van Wahlqvist - wereldkundig. De Duitsers willen de overstap van Jeremejeff nog niet bevestigen, maar Streuer en algemeen directeur Paul van der Kraan hebben laten weten dat de deal bezegeld is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.