Landstede Hammers contracteert Canadese point guard Yasiin Joseph

Landstede Hammers heeft zich voor aankomend seizoen verzekerd van de diensten van Yasiin Joseph. De 23-jarige point guard uit Canada tekent bij de Zwolse basketballers zijn eerste profcontract. 

Aart van der Horst, algemeen manager van Landstede Hammers, verheugt zich op de komst van Joseph. "We zochten naar een makkelijk scorende speler en met Yasiin denken wij die gevonden te hebben."

Veel potentie

Landstede Hammers heeft de Canadees al langere tijd op de korrel. "Er is een goed beeld ontstaan. Yasiin is lichtvoetig, heeft souplesse en is heel efficiënt. Al met al een speler met veel potentie, die ons aankomend seizoen echt gaat helpen. Samen maken we er een mooi jaar van."

Loopbaan 

Joseph genoot zijn opleiding op de Carleton University en speelde de voorbije seizoenen voor de Carleton Ravens. De point guard won meerdere nationale titels en kwam afgelopen seizoen tot 22 wedstrijden. Hij kwam daarin tot een gemiddelde van 14.7 punten per wedstrijd.

Op dit moment speelt Joseph nog voor de Ottawa BlackJacks, waarmee hij uitkomt in de Canadian Elite Basketball League Summer Series.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Landstede Hammers Zwolle Sport Overige Sporten
Deel dit artikel: