Nieuws

Beelden zware explosie Beiroet doen mensen aan de vuurwerkramp Enschede denken

Explosie in haven Beiroet
Explosie in haven Beiroet © ANP/ Wadel Hamzeh
De beelden van de zware ontploffing vandaag in het havengebied van de Libanese stad Beiroet, de daaropvolgende dikke rookwolken boven de stad, de gewonden en de chaos op straat, doet mensen aan de vuurwerkramp in Enschede denken.
Op sociale media trekken meerdere mensen een vergelijking tussen de gebeurtenissen van vandaag en die van zaterdag 13 mei 2000. Door de ontploffing van een vuurwerkopslag in Enschede overleden 23 mensen, onder wie vier brandweermannen, en vielen er een kleine duizend gewonden. Ook werd een hele woonwijk van de kaart geveegd.
Volgens de berichten aan het einde van de avond zijn er in Beiroet meer dan 3000 gewonden en werd in de loop van de avond gesproken over zeker zestig doden. Onder de gewonden zijn vijf mensen die betrokken zijn bij de Nederlandse ambassade. Wat de explosie heeft veroorzaakt, is nog niet bekend. In de media verschijnen berichten over vuurwerk, maar wordt ook gesproken over chemicaliën en explosieven. Op Twitter gaan beelden rond van de explosie, en worden vergelijkingen getroffen met Enschede:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.