Nieuws

Hengelose auteur viert mijlpaal met honderd verstopte boeken in provincie: "Ik wilde dit vieren"

Hoe kun je de verkoop van honderdduizend boeken nou het beste vieren? Door honderd boeken in de provincie Overijssel te verstoppen. Dat heeft de Hengelose auteur Frank Krake vannacht gedaan. "Er is zoveel negatief nieuws, ik wilde dit mooie moment graag vieren met een positieve actie."
Krake (52) is bekend van onder andere het boek ‘Hannelore – het meisje uit de sekte’. Zijn werk valt in de smaak, getuige de vele verkochte boeken. Om die mijlpaal te vieren, heeft hij deze actie bedacht. "Mensen hebben in deze vakantietijd en ook door corona, meer tijd om te lezen. Ik vond dat ik dit heugelijke feit met een bijzondere actie moest vieren."

'Behoorlijke afstanden'

Woensdagavond omstreeks elf uur begint hij aan zijn tocht door Twente. Voor het verstoppen van de boeken in Zwolle en Deventer heeft hij hulp ingeschakeld. Maar goed ook, want Krake is langer bezig dan gedacht in Twente. "Het valt mij zelf ook tegen. Het zijn behoorlijke afstanden van Den Ham naar Westerhaar en vervolgens Oldenzaal en Losser", legt hij uit.
"Ik kon wel redelijk ongestoord mijn gang gaan. Rond zes uur waren er wat mensen terug van de nachtdienst. Toen heb ik even gewacht met verstoppen totdat ze naar binnen gingen, anders was de verrassing weg."

'Hoeft niet vies te worden'

De boeken zijn goed vindbaar, aldus Krake. "Je knieën en broek hoeven niet vies te worden. Ik heb bushokjes gebruikt, het bordes van een gemeentehuis en de trappen van de kerk. Ook heb ik de boeken bij enkele kunstwerken verstopt." Wie het boek vindt, mag het houden. Wanneer er een foto van de vindplaats wordt gedeeld op social media, maak je nog kans op een boekenpakket, met daarin vijf boeken. Krake, lachend: "Dan kom je de vakantie lezend wel door."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.