Betaald voetbal

PEC Zwolle boekt knappe zege op AZ dankzij fraaie treffer Flemming

PEC Zwolle heeft de eerste zege van de voorbereiding binnen. In het Gelderse Epe werd AZ knap met 1-0 verslagen. Zian Flemming tekende in de tweede helft op fraaie wijze voor de enige treffer van het duel.
De eerste helft was een gelijkwaardige. PEC en AZ hadden hun defensie goed staan en gaven amper wat weg. AZ probeerde het via Albert Gudmundsson, Owen Wijndal en Teun Koopmeiners, maar zij wisten het doelman Michael Zetterer niet lastig te maken. Aan de andere kant kreeg Mike van Duinen een mogelijkheid. De messcherpe counter van PEC eindigde echter in het zijnet.

Knappe goal Flemming

Van de elf namen die aan de aftrap stonden, kwamen alleen Zetterer en Bram van Polen het veld op voor de tweede helft. Met vers bloed binnen de lijnen klopte PEC steeds meer op de deur van AZ. En dat resulteerde zich halverwege het tweede bedrijf in de openingstreffer. Een heerlijke aanval over rechts werd knap afgerond door Zian Flemming, die voormalig Go Ahead Eagles-goalie Hobie Verhulst passeerde: 0-1.
Zian Flemming verzorgde op fraaie wijze de enige treffer
Het doelpunt gaf PEC vertrouwen, want niet veel later probeerde Reza Ghoochannejhad het van grote afstand. Zijn sierlijk volley spatte echter uiteen op de handen van Verhulst. Maar AZ werd ook gevaarlijker.

Op de lat

Een kleine tien minuten voor het einde kwam PEC goed weg, toen Zakaria Aboukhlal de bal loeihard op de lat krulde. Hier bleef het Alkmaarse gevaar echter bij, waardoor PEC de eerste overwinning van de voorbereiding niet meer uit haar handen zag glippen.