Politie dreigt met boetes voor organisatoren carmeetings in Twente

Wie van plan is om zonder vergunning een carmeeting te organiseren in Twente riskeert voortaan een boete. Politie en gemeenten in Twente laten weten dat dergelijke evenementen niet toegestaan zijn zonder vergunning.

Afgelopen zaterdag was het nog druk bij een carmeeting in Enschede. Honderden auto's en bezoekers kwamen op het evenement af. Voornamelijk getunede auto's, aangepast met onderdelen die de wagens sportiever en opvallender maken, werden bekeken door de massaal aanwezige bezoekers.

Het evenement werd echter niet gewaardeerd door de politie. De organisator heeft thuis bezoek gehad van politieagenten, die hem aanspraken op zijn actie. Hij gaf in dat gesprek aan dat hij niet had voorzien dat zijn oproep zo’n groot bereik zou hebben. Hij heeft inmiddels zijn evenementenpagina op Facebook uit de lucht gehaald.

Ook burgemeester Onno van Veldhuizen van de gemeente Enschede was 'onaangenaam verrast' door de carmeeting. "Dit willen we niet en al helemaal niet in tijden van corona waar ik onlangs juist strenger toezicht heb afgekondigd."

Komend weekend

De afgelopen dagen hebben anderen op Facebook nieuwe carmeeting-evenementen aangemaakt, die mogelijk aanstaand weekend plaatsvinden op diverse plaatsen in Twente. De politie laat weten dat hiervoor geen vergunningen zijn aangevraagd. Mochten de evenementen toch doorgaan, dan kunnen de organisatoren rekenen op boetes. Bovendien kunnen ze aansprakelijk gesteld worden voor de onkosten van politie en gemeenten.

De handhavers vrezen dat bij evenementen als carmeetings de coronamaatregelen in het geding komen. Daarnaast is regelmatig sprake van geluidsoverlast, achterblijvend afval en het overtreden van de wegenverkeerswet door het crossen en het maken van verkeersgevaarlijke capriolen.

'Blijf weg'

Komend weekend voeren agenten en boa's extra controles uit en waar nodig treden ze direct op. 'Blijf weg' is de boodschap, laat de politie weten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
carmeeting Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: