nieuws

Staphorst voert parkeerverbod in bij natuurgebied, ook Hardenberg sluit weg bij zwemplas

De gemeente Staphorst, Staatsbosbeheer en de politie roepen bezoekers van natuurgebied De Zwarte Dennen op om niet met de auto te komen. Daarom is er een parkeerverbod ingesteld voor de Vijverweg. Ook de gemeente Hardenberg grijpt in en sluit de weg naar Zwemplas De Oldemeijer voor gemotoriseerd verkeer. Dit om drukte en onveilige situaties voorkomen.
In het verleden kwam het voor dat er in beide bermen langs de Vijverweg in Staphorst werd geparkeerd. Hierdoor konden hulpdiensten er niet meer door komen. Parkeren in de berm langs de Vijverweg en de aanliggende zandpaden is verboden. Fietsen en wandelen blijft mogelijk in het bosgebied.

'Blijf je aan regels houden'

Burgemeester Gerrit Jan Kok van Staphorst hoopt dat bezoekers ook rekening houden met de coronamaatregelen. "Het coronavirus is nog niet weg. Daarom moeten we ons - voor onze eigen veiligheid en die van anderen - aan de regels blijven houden."
"Dat betekent drukte vermijden en anderhalve meter afstand naar elkaar houden, ook nu", aldus Kok. "Ook in de buitenlucht. Als we deze kleine beperking in acht nemen, valt er veel te genieten in onze gemeente en in dit prachtige natuurgebied. Wandelend of fietsend is dat prima, maar ga niet met zijn allen met de auto naar de zwemplas."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.