Heracles versterkt zich met Amerikaanse aanvaller van Fulham

Heracles Almelo heeft zich versterkt met aanvaller Luca de la Torre (22). De Amerikaan, die ook in het bezit is van een Spaans paspoort, komt transfervrij over van het Engelse Fulham FC. De la Torre heeft in Almelo een contract voor twee jaar getekend met een optie voor nog een seizoen.

"Luca is een veelzijdige speler die beschikt over een goede techniek en de nodige creativiteit", aldus technisch directeur Tim Gilissen. "Hij kan als flankspeler op beide kanten uit de voeten, maar ook als aanvallende middenvelder. Hij biedt ons daarmee extra opties."

Speelstijl
De la Torre zegt dat hij voor Heracles Almelo heeft gekozen vanwege de speelstijl. "Deze club speelt graag attractief voetbal. Dat past denk ik goed bij mijn technische stijl van spelen. Daarover heb ik ook goede gesprekken gevoerd met onder meer trainer Frank Wormuth. Daar sprak vertrouwen uit. Ik kan niet wachten om te laten zien wat ik in huis heb."

De la Torre werd op 23 mei 1998 geboren in San Diego (Verenigde Staten). Zes jaar geleden maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Fulham. Afgelopen seizoen speelde de aanvaller zijn wedstrijden voornamelijk voor Fulham FC onder 23. Hier was hij in negen wedstrijden in de Premier League 2 goed voor vijf doelpunten en twee assists. Hij viel dit seizoen twee keer in voor het eerste elftal van Fulham FC, dat afgelopen dinsdag promoveerde naar de Premier League.

Interland
De la Torre doorliep alle jeugdelftallen van de Verenigde Staten en maakte op 2 juni 2018 zijn debuut voor de nationale ploeg in een duel tegen Ierland. Bij die ene interland is het tot nu toe ook gebleven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: