De Grolsch Veste steeds 'vriendelijker': "Normalisatie vraagt wel om medewerking van de supporters"

FC Twente is de laatste tijd bezig met het 'normaliseren' van stadion De Grolsch Veste. Zo mogen uitsupporters in de toekomst alcohol nuttigen en zijn de metalen pinnen verwijderd van de omheining rond de gracht.

Dit is gedaan na overleg met de supportersverenigingen, maar diezelfde supporters zijn volgens directeur Paul van der Kraan ook medeverantwoordelijk voor het eventuele vervolgen van de normalisatie: "We kunnen alleen naar normalisatie als iedereen meewerkt. We hebben dit onlangs ook besproken met een afvaardiging van het bestuur van Vak-P en Twente, verenigt!. Zij zijn blij dat de metalen pinnen zijn verwijderd, maar onderschrijven dat medewerking van supporters cruciaal is. Supporters die tijdens een wedstrijd het veld betreden benadelen niet alleen de club (boetes en zelfs puntenaftrek zijn straffen die de KNVB kan opleggen), maar ook zichzelf. Bij betreding van het speelveld volgt een stadionverbod voor de duur van 60 maanden en een boete van €10.000. Uiteraard hopen we dat dat nooit aan de orde komt, maar we moeten het wel benoemen."

 

Vertrouwen

Het bestuur van Supportersvereniging Vak-P is het met hem eens: "Wij zijn blij dat de pinnen van de metalen omheining rondom de gracht zijn weggehaald en vertrouwen erop dat eenieder zich weet te gedragen door het speelveld niet te betreden. Voor de rest geldt: een gewaarschuwd mens telt voor twee."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
FC Twente De Grolsch Veste Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: