nieuws

Wat vind jij: Beperking introdagen studenten is niet genoeg, alle bijeenkomsten met meer dan vier jongeren moeten beperkt worden

Wat vind jij? Stem, en praat mee!
Wat vind jij? Stem, en praat mee! © iStock / Getty Images Plus
Tijdens de persconferentie donderdagavond richtte premier Mark Rutte zich expliciet op de jongeren, die volgens hem te vaak geen afstand houden. Ook werd bekend dat de introductiedagen op hogescholen en universiteiten alleen onder strikte voorwaarden kunnen doorgaan. 
Het aantal besmettingen onder jongeren stijgt. "Misschien denk je zelf dat je onoverwinnelijk bent", zei Rutte. "Maar je kunt wel anderen besmetten. Werk mee aan het bron- en contactonderzoek als je positief bent getest. Dat is geen verraad aan je vrienden." 
Ook riep Rutte op om niet in de buurt te komen van ouderen als je je niet aan de regels hebt gehouden. "Dat risico mag je niet nemen." 

Introductiedagen

Bij veel Zwolse studentenverenigingen gaan de introductieweken wel door, maar pas later in het jaar. "We verplaatsen het naar half oktober", zegt Maxime Croin van ZHTC, de grootste studentenvereniging van Zwolle. "Dit zagen we al aankomen."

Wat vind jij? Is het beperken van de introductiedagen van studenten genoeg? Of moet deze maatregel uitgebreid worden? Stem, en praat mee!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.