Nieuws

UPDATE: gaslucht die flatbewoners Deventer nachtrust kostte kwam uit hobbyruimte in kelderbox

De bewoners van een flat aan de Joost van de Vondellaan in Deventer hebben een slechte nacht achter de rug. Vanwege een mogelijk gaslek moesten tien tot vijftien bewoners enkele uren op straat doorbrengen. Onder hen zaten ook kinderen.
Een van de flatbewoners rook rond 00.45 uur een gaslucht en schakelde de brandweer in. De buren maakten elkaar wakker en evacueerden zelf meteen al zes woningen rond het trappenhuis waar de gaslucht hing.
Na eerste metingen door de brandweer werd ook energiebedrijf Enexis ingeschakeld. Maar ook die kon de oorzaak niet vinden. Er werden meerdere stoffen gemeten, waaronder methaan en koolstofmonoxide.
De brandweer heeft uit voorzorg de hoofdafsluiter van de gaskraan dicht gedraaid en het appartementenblok geventileerd. De bewoners konden ruim twee uur later weer terug naar binnen. Vanwege het aangename weer vannacht bleven zij tijdens de ontruiming op straat en hoefden ze niet elders te worden opgevangen.

Hobby

Nader onderzoek heeft opgeleverd dat de gaslucht uit een kelderbox onder de flat is gekomen. Ook daar geen lek, maar wel een leeggelopen gasbuisje waarmee hobbymatig was gewerkt in die kelderbox.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.