Huttendorp Stadshagen in andere vorm: bouw je hut thuis!

Huttendorp Stadshagen mag dit jaar niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Daarom bedachten de organisatoren een alternatief: 'De Huttendorp doe het lekker thuis editie'.

Normaal gesproken zou aanstaande maandag Huttendorp Stadshagen van start gaan in het Twistvlietpark. Het evenement, waarbij honderden kinderen samen aan hutten bouwen, duurt vier dagen en er zouden dagelijks zo'n vijfhonderd kinderen aan meedoen. Daarbij zijn ook zo'n zeventig vrijwilligers betrokken.

Alternatief

Maar: het Twistvlietpark is een officiële evenementenlocatie. Voor grote activiteiten in dat park is een vergunning nodig en die wordt voorlopig, vanwege corona, niet verstrekt. En dus ook niet aan Huttendorp.

De organisatoren wilden toch iets leuks voor de kinderen kunnen betekenen en bedachten daarom een actie die de kinderen thuis kunnen uitvoeren. Het is simpel: bouw thuis met alles wat je maar kan vinden een hut. En waar je dat in huis doet en waarmee je het maakt niet uit. Hoe creatiever, hoe beter.

Livestream

En natuurlijk: als je maar toestemming hebt van je ouders. Informatie over hoe kinderen kunnen deelnemen en wat er daarbij te winnen valt, is te vinden op de Facebookpagina van Huttendorp Stadshagen.

Huttendorp kent ook een jaarlijkse talentenshow die wordt gehouden in een grote tent in het park. Ook dat gaat dit jaar anders. Kinderen kunnen thuis hun optreden filmen en naar de organisatie sturen. In een livestream, waar ook de winnende huttenbouwers worden bekendgemaakt, worden de leukste filmpjes uitgezonden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Stadshagen huttendorp Nieuws
Deel dit artikel: