Nieuws

Waterschap Drents Overijsselse Delta neemt maatregelen tegen aanhoudende droogte

Waterschap Drents Overijsselse Delta neemt maatregelen vanwege aanhoudende droogte
Waterschap Drents Overijsselse Delta neemt maatregelen vanwege aanhoudende droogte © Waterschap Drents Overijsselse Delta
Waterschap Drents Overijsselse Delta gaat vanwege de aanhoudende droogte minder vaak de sluis gebruiken op de Vecht. Op dit moment gaan er zo'n tien keer per dag boten door de sluis, maar dit wordt beperkt tot vijf keer per dag. 
Het water in de Vecht wordt onder meer gebruikt door boeren om hun land te besproeien. "Op dit moment zit er nog genoeg water in de Vecht, maar als we zo doorgaan als nu wordt het nijpend", vertelt Herald van Gerner van het waterschap.
Iedere keer dat de sluis Vechterweerd tussen Dalfsen en Zwolle wordt gebruikt, kost dat ongeveer 500.000 liter water. Om water te sparen, heeft het waterschap besloten boten in de sluis minder vaak te schutten. Dit gebeurt alleen nog om negen en elf uur 's ochtends, en in de middag om één, drie en vijf uur.

Neerslagtekort

Logischerwijs verwacht het waterschap dat ook het neerslagtekort de komende tijd verder gaat oplopen. Waterschap Vechtstromen verwacht in de komende weken dat het tekort lokaal zelfs zal oplopen tot 250 mm.
Vechtstromen gaat, zover bekend, geen extra maatregelen treffen vanwege de aankomende hittegolf.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.