Bestuurder bestelauto die was betrokken bij ongeluk op Ramspolbrug bij Kampen is verdachte

De bestuurder van de bestelbus die gisteren betrokken was geraakt bij een ernstig ongeluk op de Ramspolbrug bij Kampen, is aangemerkt als verdachte. De 52-jarige uit de gemeente Steenwijkerland is inmiddels verhoord. Wat daaruit is gekomen, kan de politie niet zeggen. 

Het ongeluk gebeurde aan het eind van de middag op de brug tussen Ens en Kampen. Een auto reed achter op een vrachtwagen, waarna een bestelauto weer achter op de auto botste. Er kwamen vier ambulances en een traumahelikopter naar de plek toe. 

In totaal vielen er zes gewonden, onder wie de bestuurder van de bestelauto. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Waarom hij is aangemerkt als verdachte is niet bekendgemaakt. De politie kan niet vertellen wat er uit het verhoor is gekomen. 

Buiten levensgevaar

De overige vijf gewonden zaten allemaal in de middelste auto. Het gaat om twee kinderen en drie volwassenen van 38, 66 en 67 jaar, allemaal uit Dronten. Twee van hen moesten door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. 

De politie laat weten dat alle slachtoffers buiten levensgevaar zijn. Ze roept getuigen van de kop-staart-botsing op zich te melden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: