FC Twente begint voorbereiding met magere overwinning op Excelsior'31

FC Twente is de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Eredivisie gestart met een magere 3-1 zege op Excelsior'31 uit Rijssen. In De Grolsch Veste was de ploeg van trainer Ron Jans de bovenliggende partij, maar wist het slechts driemaal te scoren tegen de derdedivisionist. 

FC Twente startte met drie nieuwelingen. Václav Cerný, Gijs Smal en Alexander Jeremejeff stonden aan de aftrap voor het duel met de Rijssenaren. De thuisploeg had zoals verwacht het overwicht, maar verzuimde dat uit te drukken in cijfers. Onder meer Jeremejeff kreeg een levensgrote kans. Hij liet echter na zijn eerste treffer in dienst van FC Twente te maken. 

Pleguezuelo scoort

Een doelpunt kwam er nog wel voor de theepauze. Julio Pleguezuelo kopte hard raak na een scherp aangesneden hoekschop van Smal, waardoor de Enschedeërs met een 1-0 voorsprong de kleedkamer opzochten. 

Voor de tweede helft stuurde Jans bijna een compleet nieuw elftal het veld op. Alleen Xandro Schenk bleef staan. Maar het was Excelsior'31 dat uit de startblokken schoot en verrassend op gelijke hoogte kwam. Hakim Ezafzafi tikte bij de tweede paal binnen uit een corner. Enkele ogenblikken later was het alweer 2-1, toen Giorgi Aburjania met het nodige fortuin in twee instanties het net wist te vinden. 

Scorende debutant Lamprou

Het slotakkoord was voor een nieuweling. Lazaros Lamprou mocht van een kleine 25 meter aanleggen voor een vrije trap. En dat deed de Griek met succes. Lamprou krulde de bal langs de muur, passeerde doelman Anthony van Zaltbommel en bepaalde zodoende de eindstand op 3-1. 

De rake vrije trap van Lazaros Lamprou

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: