Reddingsoperatie Sportvisserij Oost-Nederland voor vissen in uiterwaarden van de IJssel

Sportvisserij Oost-Nederland probeert vandaag in de uiterwaarden van de IJssel bij Den Nul zoveel mogelijk vissen te redden. De vissen komen in nood door de extreme warmte. 

"Er zijn dit jaar op meer plekken al problemen geweest", zegt Mark Kouwenhoven van Sportvisserij Oost-Nederland. "Maar omdat het ook weer ging regenen, leek het goed te gaan."  Nu de temperaturen waarden ruim boven de dertig graden aantikken, komen vissen onherroepelijk in de problemen. 

Bijvoorbeeld in de uiterwaarden van de IJssel in Den Nul waar Kouwenhoven met een stel anderen vissen gaat overzetten. "Er staat hier zo'n dertig centimeter water. Als je nu niks doet, kun je er op wachten." Sportvisserij Oost-Nederland zet de vissen weer terug in de IJssel. "Dat is de plek waar de vissen ook thuishoren."

Het zal op meer plekken in de regio deze dagen misgaan met vissen die door te weinig zuurstof in het water het loodje leggen. Toch adviseert Kouwenhoven mensen om niet zelf aan de slag te gaan. "Het valt ontzettend tegen om met een schepnet in het slib achter zo'n vis aan te jagen."

Wie onervaren is, brengt de vis alleen maar verder in de problemen omdat de kwaliteit van het water alleen maar verder achteruit gaat, waarschuwt Kouwenhoven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Overijssel Groen Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: