PEC Zwolle boekt nipte oefenzege op Heracles Almelo

PEC Zwolle heeft aan het langste eind getrokken in het oefenduel met Heracles Almelo. Op Erve Asito zorgde verdediger Sam Kersten in de eerste helft voor de enige treffer. 

John Stegeman koos er bij PEC voor om te starten met jeugdexponent Thomas van den Belt. Bij Heracles stond onder meer nieuwkomer Marco Rente in de basis. Hij vormde samen met Robin Pröpper het hart van de Almelose defensie.

Kersten scoort 

De Duitse mandekker, die overkwam van het tweede elftal van Borussia Dortmund, kon echter niet voorkomen dat Kersten iets meer dan vijf minuten voor de rust de score opende. Uit een indraaiende vrije trap van Dean Huiberts frommelde Kersten bij de tweede paal de 0-1 binnen. Kort daarvoor werd PEC-captain Bram van Polen uit voorzorg gewisseld.

Zowel Stegeman als Heracles-trainer Frank Wormuth gebruikten de rust om de nodige wissels door te voeren. Bij Heracles kwam nieuweling Luca de la Torre in de ploeg. Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van Heracles-aanvaller Mohamed Amissi. Hij slalomde door de Zwolse defensie, maar stuitte op doelman Xavier Mous.

Goal Ghoochannejhad afgekeurd

Na een uur voetbal leek PEC de voorsprong te verdubbelen. Reza Ghoochannejhad rondde fraai af na een knappe controle op de borst. De spits van PEC deed dit volgens de grensrechter echter vanuit buitenspelpositie, waardoor het 0-1 bleef in Almelo.

Tweede zege voor PEC

PEC zegevierde en boekte daarmee de tweede overwinning van de voorbereiding. Eerder werd AZ verslagen, nadat het enkele dagen daarvoor verloor van SC Cambuur. Heracles Almelo wacht nog op de eerste zege. Vorige week zaterdag was FC Groningen met 1-0 te sterk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: