Vergroen je tuin of straat met de vergroeningstool

De provincie Overijssel heeft een vergroeningstool ontwikkeld. Hiermee kunnen inwoners inzichtelijk maken wat er gebeurt als ze bomen of planten plaatsen in hun tuin of straat.

"Het is heel simpel," vertelt Mieke Souman van de provincie. "Ga naar vergroenjebuurt.nl, maak een foto en kies planten of bomen die je in de foto sleept." De tool is een onderdeel van het project iedereeneenboom.nl waarbij het doel is om 1,1 miljoen meer bomen in Overijssel te krijgen. 

 

Boomspiegels

Ferna Jalink uit Zwolle heeft meegedaan met de bomenactie en heeft daarbij ook aangegeven dat ze de boomspiegels wil vergroenen. Dat zijn de stukjes aarde rondom de bomen. "In mijn straat zijn die kaal en dat kan volgens mij veel fleuriger. Dankzij de tool kan ik laten zien hoe het eruit komt te zien."

 

Inspiratie

"Zo zijn er nog veel meer leuke ideeën ingeleverd en daarom hebben wij deze tool gemaakt," vertelt Souman. "Handig als je jouw plan wilt voorleggen aan je buren of de gemeente."

 

Inheems voor biodiversiteit

Veel insecten leggen hun eitjes op één bepaalde plant, een zogenaamde waardplant. Daar vinden de jongen hun voedsel. "Daarom vind je in de tool alleen inheemse planten en bomen. Zo dragen we ook bij aan een sterkere biodiversiteit."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: