PVV-Kamerlid haalt uit naar minister na 'zoveelste ongeluk' op N50 bij Kampen

"Een voorbeeld van het falende uitstelbeleid van deze regering", reageert Tweede Kamerlid Roy van Aalst (PVV) op 'het zoveelste ongeluk op de N50 bij Kampen'. Het Kamerlid uit Hengelo eist dat de weg versneld wordt aangepakt.

Gisteren vond er een botsing plaats tussen een camper en drie auto's. Zeven personen raakten gewond nadat een van de voertuigen op de verkeerde weghelft was beland. Hoe dat kon gebeuren, is nog niet bekend.

In totaal waren er zestien personen betrokken bij het ongeval. Alle slachtoffers zijn buiten levensgevaar, wel is er nog een puppy zoek.

'Stikstofdiscussie'

Tweede Kamerlid Roy van Aalst en Statenlid Joeri Pool stelden vandaag schriftelijke vragen waaruit blijkt dat ze de uitstel van de aanpak van de N50 meer dan zat zijn. 

Van Aalst haalt fel uit naar de minister en noemt de vertraagde aanpak van de N50 een ‘voorbeeld van het falend uitstelbeleid van deze regering’. Van Aalst vindt het onacceptabel dat verkeersveiligheidsmaatregelen worden uitgesteld 'vanwege de onzinnige stikstofdiscussie'. Hij wil van de minister weten hoeveel verkeersslachtoffers er hierdoor al zijn gevallen.


"Te triest voor woorden"

"Belangrijke verkeersmaatregelen als de verbreding van de N50 lopen vertraging op vanwege de hele stikstofdiscussie. Het is te triest voor woorden als hierdoor meer verkeersslachtoffers vallen."

Het Overijsselse PVV-Statenlid Joeri Pool woont in Kampen. Hij vindt dat de Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman 'een keer met zijn vuist op tafel moet slaan'. "Het moet maar eens duidelijk worden dat de inwoners van Overijssel de smoesjes van de hoge heren in Den Haag over uitstel van de aanpak van de N50 meer dan zat zijn", stelt hij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
112 Kampen N50 IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: