CDA en PvdA in Kampen vragen om extra maatregelen voor N50 na ongelukken

Nadat eerder vandaag al Kamerlid Roy van Aalst uithaalde naar het uitstelbeleid van de regering met betrekking tot de verkeersveiligheid op de N50 bij Kampen, roert ook de lokale politiek zich. CDA en PvdA willen van het gemeentebestuur van Kampen weten of zij bereid is alles in het werk te stellen om geplande werkzaamheden aan de N50 naar voren te halen.

CDA en PvdA verwijzen naar drie ongelukken de laatste drie maanden met een trieste 'opbrengst' van zestien gewonden en één dode. Pas in 2022 staat de verbreding van de weg op de agenda, een jaar later moet de weg dan klaar zijn. Mede in het licht van de ongelukken van de afgelopen maanden vinden CDA en PvdA in Kampen dat er maatregelen genomen moeten worden.

Maatregelen

"Denk dan aan een snelheidsbeperking naar tachtig kilometer per uur, waarschuwingsborden of waar mogelijk een rijbaanafscheiding", stellen de partijen in schriftelijke vragen die ze stellen aan het college van burgemeester en wethouders.

CDA en PvdA willen van het college weten of zij bij provincie en het rijk willen aandringen op tijdelijke maatregelen.

Ook Bort Koelewijn, de burgemeester van Kampen, wil dat er snel iets gebeurt aan de weg. "Vooral het stuk tussen Kampen en de Ramspolbrug is zorgelijk", aldus Koelewijn. De burgemeester heeft ook een boodschap voor het Rijk: "Hoeveel jaren praten we al niet over de N50? 

Laten we deze weg binnenkort écht goed aanpakken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Kampen CDA PvdA Nieuws
Deel dit artikel: