Vier jaar cel voor beroving in woning Hengelo

Een 23-jarige man uit Hengelo is veroordeeld tot vier jaar cel voor een brute beroving in november vorig jaar. Dat gebeurde in de woning aan de Dennenbosweg in Hengelo waar de 23-jarige zelf woonde.

De mishandeling heeft waarschijnlijk te maken met een schuld in het drugsmilieu, maar de precieze reden werd niet duidelijk op zitting. 

Sigaretten uitgedrukt
Duidelijk is wel dat het slachtoffer die avond gevraagd was om naar de woning te komen. Daar werd hij door meerdere mensen opgewacht. De man moest zijn kleren uittrekken en werd mishandeld. Ook werden er sigaretten tegen zijn lichaam uitgedrukt en werd er gedreigd zijn vingers af te snijden als hij niet snel met 9000 euro kwam. 


Het slachtoffer wist uiteindelijk, alleen gekleed in zijn onderbroek, te ontsnappen. Hij wees de 23-jarige aan als de man die hem mishandelde. De 23-jarige ontkende maar bij onderzoek werd er wel DNA van het slachtoffer op zijn kleding aangetroffen.  


Op het moment van de beroving was de 23-jarige voorwaardelijk vrijgelaten van een lange celstraf. Die kreeg hij na een eerdere beroving. De rechtbank heeft bepaald dat hij de tijd die hij niet uitzat, één jaar, alsnog door moet brengen achter de tralies. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Beroving Regio Hengelo rechtbank Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: