Nieuws

VIDEO | Oost op het asfalt: stuipen op het lijf door dollemansactie

Het is wat je met recht een dollemansactie noemt. Vol gas een kruising op rijden, terwijl er amper enig zicht is op verkeer van rechts. Waarmee deze wegpiraat een collega-weggebruiker de stuipen op het lijf jaagt. Die zit hoorbaar met het hart in de keel, zo blijkt uit deze aflevering van Oost op het Asfalt.
Het incident deed zich voor op een kruising in de buurt van Luttenberg. Terwijl een automobilist nietsvermoedend het kruispunt nadert, komt er op het allerlaatste moment een bestelwagentje van links. Zonder ook maar een moment af te remmen of überhaupt de voet van het gas te halen, jakkert deze bestuurder de kruising op. Rakelings voor de auto van de automobilist, die van rechts komt, langs.
Dat er verkeersdrempels liggen, daarvan lijkt deze bestuurder al helemaal niet onder de indruk.
Het gaat maar net goed, wat de automobilist die van rechts komt, een krachtterm ontlokt die vanuit zijn tenen lijkt te komen, zo blijkt uit de video-opnamen die zijn vastgelegd met de dashcam.

OOST OP HET ASFALT

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht voor opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.

Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.