Sport

Wielrenner Pascal Eenkhoorn verlengt contract bij succesformatie Jumbo-Visma

Pascal Eenkhoorn in actie tijdens een tijdrit
Pascal Eenkhoorn in actie tijdens een tijdrit © Orange Pictures
Pascal Eenkhoorn verdedigt ook in 2021 en 2022 het shirt van Jumbo-Visma. De 23-jarige renner uit Genemuiden heeft zijn contract met twee jaar verlengd bij de succesvolle formatie. 
Eenkhoorn hoefde niet lang na te denken over het zetten van een nieuwe handtekening. "Ik krijg kansen om te leren van een winnaar als Wout van Aert (recent oppermachtig in de Strade Bianche en Milaan-San Remo, red.) in de grote klassiekers, maar krijg in andere wedstrijden ook de mogelijkheid om voor eigen kansen te gaan. Ik denk dat deze combi ideaal voor mij is in deze fase van mijn loopbaan", zo maakt De Stentor op uit de mond van Eenkhoorn.

Toekomst

Ondanks dat de WorldTour-ploeg enkele wereldsterren onder contract heeft, ziet Eenkhoorn voldoende ruimte om voor eigen kansen te gaan. "Niets liever speel ik in de toekomst ook in de grote klassiekers zelf voor een topuitslag mee, maar daar heb ik nu de mogelijkheden nog niet voor. Daarom heb ik voor mijn gevoel niets te winnen maar veel te verliezen als ik naar een andere ploeg overstap."
Sinds 2018 staat Eenkhoorn onder contract bij Jumbo-Visma en in zijn debuutjaar zegevierde hij in de Colorado Classic en de Settimana di Coppi e Bartali.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.