Tieners uit Zwolle aangehouden na vondst vuurwapens op hotelkamer

Twee 18-jarige jongens uit Zwolle zijn maandagmiddag aangehouden in een hotel in hun woonplaats. Ze worden verdacht van verboden wapenbezit en het bezit van verdovende middelen.

De wapens kwamen aan het licht dankzij een alerte medewerkster van het hotel waarin de jongens logeerden. Tijdens haar schoonmaakronde stuitte ze op een tas met vuurwapens. Ze schakelde direct de hoteleigenaar in, die contact opnam met de politie. 

De politie doorzocht de hotelkamer op eventuele sporen en andere wapens. Daarbij werd harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. Op dat moment verbleven de jongens niet op hun kamer. Toen de agenten naar beneden liepen, kwam het tweetal echter net het pand binnen wandelen.

Aanhouding

Beide jongens stapten de lift in, waarop de agenten de trap op sprintten om te kijken op welke verdieping ze zouden uitstappen. Op de tweede verdieping werden ze aangetroffen en vervolgens aangehouden.

Een van de jongens is inmiddels weer op vrije voeten, hij blijft wel verdachte. De andere jongen zit nog vast. De wapens zijn overgedragen aan de politie voor het verdere onderzoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
112 zwolle Nieuws
Deel dit artikel: