Supermarkteigenaar die coronaregels negeert: "Politie is de vijand van samenleving geworden"

De eigenaar van supermarkt Berning in Noord Deurningen heeft zeer emotioneel gereageerd nadat hij op last van de Veiligheidsregio Twente zijn winkel moest sluiten vanmorgen. De winkel moest dicht van de Veiligheidsregio, omdat de eigenaar de coronaregels niet naleeft. De eigenaar weigerde te sluiten, maar ging vanmorgen toch overstag. Intussen heeft hij een pick up point geopend, van waaruit hij zijn klanten wil bedienen.

“Ik houd meneer Rutte hiervoor verantwoordelijk", aldus eigenaar Berning van de supermarkt. Berning vond dat hij zijn winkel open moest houden, omdat hij alleen op die manier zijn personeel aan het werk kon houden. Berning kondigde aan dat hij wel zou zien wat de consequenties voor hem waren als zijn winkel toch open ging. Hij gaf aan dat hij nooit is gewaarschuwd door de Veiligheidsregio. 

Tekst gaat verder onder de foto

Politie bij gesloten supermarkt Noord Deurningen (Foto: RTV Oost)
Politie bij gesloten supermarkt Noord Deurningen (Foto: RTV Oost)

Niet normaal

"Wat kost deze actie de gemeenschap", foeterde Berning nadat hij zelf de deur had gesloten, wijzend naar de vele politieagenten die ter plaatse waren bij zijn winkel. "Laat de politie mij maar mooi in de gaten houden. Er zijn tientallen politieagenten opgetrommeld om de boel neer te slaan en te handhaven. Het is niet normaal wat hier gebeurt", aldus Berning. 

Het is niet normaal wat hier gebeurt
eigenaar supermarkt Noord Deurningen

"Het gaat hier om de veiligheid maar de veiligheid is hier ver te zoeken. En niet door de coronamaatregelen maar door de politie. De politie is de vijand van de samenleving geworden. Ik wil de mensen die mij steunen niet aandoen dat ze in elkaar worden geslagen door ME’ers en de politie."

Afhaalpunt

Om toch nog aan het werk te kunnen blijven heeft Berning een afhaalpunt geopend bij zijn winkel. De supermarkt heeft bovendien een nieuwe bedrijfsnaam en heet nu 'Berning Pick Up Point'. 

Berning kreeg vlak na het openen van zijn afhaalpunt bezoek van de politie. Bekijk hier het liveverslag: 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: