Van der Breggen rijdt zowel wegwedstrijd als tijdrit op EK wielrennen

De Nederlandse wielerbond KNWU heeft de selecties bekendgemaakt voor de EK wielrennen op de weg eind augustus in het Franse Plouay. De Zwolse Anna van der Breggen treedt samen met alle Nederlandse favorieten aan. 

Bij de mannen ontbreken een aantal grote namen wegens het drukke programma in dit 'coronaseizoen'. De Europese titelstrijd wordt verreden van 24 tot en met 28 augustus in Bretagne.

Volle oorlogssterkte 
Voor de wegwedstrijd bij de elite-vrouwen heeft bondscoach Loes Gunnewijk naast Van der Breggen de beschikking over Amy Pieters, Chantal Blaak, Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten, Marianne Vos, Demi Vollering en Lorena Wiebes. Van der Breggen en titelhoudster Van Dijk rijden ook de tijdrit.

Ilse Pluimers verdedigt titel

Bij de mannen treden aan: Mathieu van der Poel, David van der Poel, Oscar Riesebeek, Sebastiaan Langeveld, Julius van den Berg, Pieter Weening, Koen de Kort en Nick van der Lijke. Op de individuele tijdrit komen geen Nederlanders aan de start. De Enterse Ilse Pluimers (wegwedstrijd junior-vrouwen), Shirin van Anrooij (tijdrit junior-vrouwen), Ellen van Dijk (tijdrit elite-vrouwen) en Amy Pieters (wegwedstrijd elite-vrouwen) verdedigen allemaal in Plouay hun in Alkmaar veroverde titel.

Rick Pluimers

Ilse's broer Rick Pluimers komt in Frankrijk in actie op de wegwedstrijd bij de beloften.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: