Nieuws

Rechtbank wil onderzoek naar omstandigheden Enschedese verkeerscrimineel die leukemie heeft

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo © RTV Oost/ Allard Olsman
Een Enschedese verkeerscrimineel die in afwachting van zijn strafzaak vastzit en bij wie leukemie is vastgesteld, kan onder voorwaarden vrij komen als uit onderzoek blijkt dat dat beter is voor de man. De rechtbank heeft vandaag tijdens een proformazitting aan de reclassering gevraagd onderzoek te doen naar de persoonlijke omstandigheden van de 50-jarige man.
De Enschedeër wordt ervan verdacht dat hij eind april dit jaar tijdens een vlucht voor de politie met zijn auto bijna een voetganger aanreed. De voetganger kon nog net op tijd wegspringen toen de verdachte een stilstaande vuilniswagen over de stoep inhaalde. De man had geen rijbewijs en was op dat moment onder invloed van cocaïne.

Week eerder ook achtervolging

Een kleine week eerder zou de man ook al na een achtervolging zijn gepakt. Bij de politie was bekend dat zijn rijbewijs na eerdere overtredingen was ingetrokken. Toen ze hem op 30 april weer zagen rijden wilden ze hem stoppen. De 50-jarige ging er volgens de officier van justitie 'als een malle' vandoor.
Zijn advocaat vroeg het voorarrest van zijn cliënt op te heffen. De man dreigt niet alleen zijn woning kwijt te raken, maar zou ook nog eens recent gehoord hebben dat hij leukemie heeft. Hoe de behandeling van de ziekte in zijn geval vorm gaat krijgen, is nog niet duidelijk.

Advocaat: viel wel mee met snelheid

Ook wil de advocaat vijf mensen horen die getuige waren van het incident op 30 april. Volgens de advocaat viel het allemaal wel mee met de snelheid van de auto waarin de 50-jarige reed en liep de man op de stoep geen enkel gevaar.
De volgende rechtszaak tegen de man staat op 2 november.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.